Verkeersrecht

Advocaat Verkeersrecht nodig?

Heb je een verkeersovertreding begaan? Werd je gedagvaard voor de Politierechtbank? Veroorzaakte je een verkeersongeval? Of ben je het slachtoffer van een verkeersongeval geweest. Dries Advocaten is thuis in alle aspecten van het verkeersrecht. We kunnen jou dus op de juiste manier helpen. Op deze pagina vind je alvast meer informatie.

Met verkeersrecht bedoelen we het recht dat betrekking heeft op het verkeer op de openbare weg. Het bevat onder meer de strafrechtelijke verdediging voor de politierechtbank en de rechtbank van eerste aanleg. Het gaat vooral over:

  • Snelheidsovertredingen
  • Ongevallen met vluchtmisdrijf
  • Rijden onder invloed van drugs
  • Alcoholintoxicatie
  • Rijden door het rode licht
  • Parkeerboete
  • Andere inbreuken op de verkeerswetgeving.

Mogelijke straffen voor een overtreding van het verkeersrecht zijn een geldboete en een rijverbod. Elk dossier en elke bestraffing is anders. We bekijken samen je dossier en gaan door het vuur om je belangen te verdedigen.

Dries Advocaten zal er voor zorgen dat uw rechten gewaarborgd worden, de procedure correct verloopt, de nodige stukken worden bijgebracht, uw versie van de feiten wordt meegedeeld, alternatieve straffen voorstellen, …

Ben je gedagvaard?

Heb je een dagvaarding ontvangen om voor de politierechtbank te verschijnen? Dan vind je op de dagvaarding de dag, het uur, de plaats en de kamer waar je wordt verwacht. Ook zie je een omschrijving van de feiten die jou ten laste worden gelegd.

Dries Advocaten behartigt je belangen tijdens de procedure. We trachten de mildst mogelijke bestraffing te bekomen, afhankelijk van de aard van de overtreding en je strafrechtelijk verleden.

Ga je niet akkoord met de uitspraak van de politierechtbank? Dan kunnen we hoger beroep aantekenen, zodat je zaak wordt behandeld door de correctionele rechtbank.

Ben je het slachtoffer van een verkeersongeval?

Indien je als slachtoffer schade hebt geleden door een verkeersongeval, zorgt Dries Advocaten voor de begroting van de schadevergoeding. Eerst proberen we een minnelijke regeling te vinden met de tegenpartij. Als dat niet lukt, starten we een gerechtelijke procedure.

Dries Advocaten kan eveneens zorgen voor de recuperatie van je schade en de betwisting van eventuele aanspraken van een andere partij.

Kantoor Olen:

Kantoor Deurne:

Plan nu je eerste afspraak in
(30 euro / 30min).

Dries Advocaten - Advocatenkantoor Olen

Lammerdries-Oost 30a
2250 Olen
info@driesadvocaten.be
+32 479 87 09 22
BE 0698.667.640

Dries Advocaten - Advocatenkantoor Antwerpen

Schotensesteenweg 399
2100 Antwerpen
info@driesadvocaten.be
 0479 87 09 22
BE 0698.667.640

Een Advocaat nodig?