Ben je de dader van een strafrechtelijk feit?

Uw eerste consultatie van 30′ gratis, maak een afspraak onderaan de pagina

Word je verdacht, beklaagd of beschuldigd van een strafrechtelijk feit? Of ben je het slachtoffer van een strafbaar feit? Dries Advocaten staat je bij tijdens verhoren, in de raadkamer en het proces. Of voor de afhandeling van de burgerlijke belangen.

Een goede advocaat met de juiste kennis is essentieel als je wordt verdacht, beklaagd of beschuldigd van een strafrechtelijk feit. Dries Advocaten behartigt jouw belangen gedurende het hele verloop van de procedure. We trachten voor jouw unieke situatie de mildst mogelijke bestraffing te bekomen.

Soorten misdrijven

Het strafrecht beschrijft drie soorten misdrijven.

 • Bij een overtreding verschijn je voor de politierechtbank. De rechter veroordeelt jou mogelijk tot een geldboete die varieert van € 5 tot € 125. In het slechtste geval krijg je een maximale gevangenisstraf van 7 dagen.
 • Als je een wanbedrijf hebt begaan, is de correctionele rechtbank bevoegd. Hier krijg je mogelijk een gevangenisstraf van 8 dagen tot 5 jaar. Of een geldboete die start bij € 130.
 • Word je beschuldigd van een misdaad? Dan verschijn je voor het hof van assisen. Hier kan je veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van 5 jaar of meer. We kunnen echter pleiten voor verzachtende omstandigheden, waardoor je zaak wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank.

Mogelijke straffen

Zoals hierboven beschreven, gaat de rechter meestal over tot een geldboete of gevangenisstraf. In sommige gevallen legt hij jou daarentegen een alternatieve straf op, bijvoorbeeld een werkstraf. Deze straf omvat maximaal 300 uren.

Ben je het slachtoffer?

Ben je het slachtoffer van een strafbaar feit? Dries Advocaten doet voor jou het nodige. Zo kan je rekenen op ons juridisch advies vanaf de burgerlijke partijstelling tot de procedure voor de strafrechter en de afhandeling van de burgerlijke belangen.

Ook als de zaak geseponeerd wordt, zijn er mogelijkheden om je schade te verhalen.  Dries Advocaten overloopt ze graag met jou. Zo kunnen we gaan voor een rechtstreekse dagvaarding. De burgerlijke rechter kan de dader dan geen straf opleggen, maar wel een schadevergoeding eisen.

Verder kunnen we bij de onderzoeksrechter een klacht met burgerlijke partijstelling neerleggen. Hij leidt dan een gerechtelijk onderzoek in, waardoor hij steeds onderzoeksmaatregelen moet nemen. Er is namelijk geen klassering zonder gevolg mogelijk.

Uw eerste Consultatie is Gratis

Maak hier uw afspraak

  CONTACT

  Tel: 0479  87  09  22
  Email: info@driesadvocaten.be
  ————————
  Biezenstraat 8

  2250 Olen
  ————————
  Kopstraat 52
  2900 Schoten