Wat houdt het aansprakelijkheidsrecht in?

Uw eerste consultatie van 30′ gratis, maak een afspraak onderaan de pagina

Heb je schade opgelopen? Of net veroorzaakt? Dan kan je bij Dries Advocaten terecht voor het regelen van de aansprakelijkheid. Ook geven we juridische hulp bij het eventuele herstel of de compensatie van de geleden schade. Op deze pagina vind je alvast meer informatie.

Iedereen krijgt weleens te maken met een schadegeval. Denk maar aan een auto-ongeluk. Of een van je tuinbomen die op het erf van je buur is gevallen. Zodra er sprake is van schade, bepaalt het aansprakelijkheidsrecht wie verantwoordelijk is en de kosten moet dragen.

Wat is aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheid ontstaat wanneer door een fout van jou of een derde aan iemand anders of jou schade werd veroorzaakt. De aansprakelijkheid kan ontstaan op basis van een overeenkomst of op grond van een fout die losstaat van enige contractuele verhouding.

De drie elementen fout, schade en het oorzakelijk verband tussen beide zijn noodzakelijk om een aansprakelijkheidsvordering te doen slagen. Of om bij een gebrek aan een oorzakelijk verband de aansprakelijkheidsvordering af te weren.

Ben je een professional? Dan kan je bij Dries Advocaten eveneens terecht met betrekking tot jouw professionele aansprakelijkheid of de productaansprakelijkheid.

Eerste consultatie van 30 minuten gratis


Maak hier uw afspraak

  CONTACT

  Hoofdkantoor
  De Nachtegaal 31
  2970 Schilde
  Bijkantoor
  Biezenstraat 8

  2250 Olen
  Consultaties ook mogelijk
  Ridder Walter Van Havrelaan 304/1
  2900 Schoten
  Consultaties op Rechtbank
  Antwerpen / Turnhout / Hasselt

  ————————
  Tel: 0479  87  09  22
  Email: info@driesadvocaten.be