Uw eerste consultatie van 30′ gratis, maak een afspraak onderaan de pagina

Heb je besloten dat je huwelijk niet langer werkt? En wens je te scheiden? Dan krijg je bij Dries Advocaten de nodige juridische steun. Op deze pagina vind je bovendien meer informatie over de verschillende vormen van de echtscheiding.

Waarom kiezen voor een advocaat bij een echtscheiding?

Met een echtscheiding gaan heel wat emoties gepaard, die mogelijk je keuzes op een negatieve manier beïnvloeden. Een onafhankelijke en professionele partij handelt daarentegen met een heldere blik.

Wij begeleiden je dan ook graag doorheen het proces en informeren je over de te nemen stappen. Zo kan je correcte beslissingen nemen in het belang van jezelf en eventuele kinderen.

Vormen van echtscheiding

Als eerste stap bekijken we samen welke vorm van echtscheiding toepasselijk is op jouw situatie. In België hebben we twee vormen:

Onderlinge toestemming

Is een dialoog tussen partijen nog mogelijk? Dan kies je best voor een echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT). Bij deze procedure geven we beide partijen de ruimte en professionele steun om te onderhandelen. Zo komen we tot een akkoord over belangrijke familiale en materiële punten

Deze overeenkomst biedt duidelijkheid over de verdeling van jullie goederen, schulden, de erfrechten, levensverzekeringen, de gezinswoning en vooral ook over de kinderen. Denk maar aan de verblijfsregeling, omgangsregeling, co-ouderschap en alimentatie.

Dat akkoord gieten we in een akte EOT. Het voordeel aan deze procedure? De kosten zijn beperkt en beide partijen kunnen zelf belangrijke beslissingen nemen, zonder dat de rechtbank deze hoeft op te leggen. Het is vaak ook de minst pijnlijke manier om te scheiden.

Onherstelbare ontwrichting

Wanneer een dialoog niet meer mogelijk is, spreken we van een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting van het huwelijk. We leiden voor jou via een verzoekschrift of dagvaarding de echtscheidingsprocedure in.

In deze procedure kunnen eveneens door jou gewenste vorderingen gesteld worden, bijvoorbeeld met betrekking tot de gezinswoning, onderhoudsgeld of de kinderen.

Wij staan je graag bij

Hebt u geen andere keuze dan een scheiding aan te vragen? Bij Dries Advocaten vindt u alvast de nodige juridische steun.

Uw eerste Consultatie is Gratis

Maak hier uw afspraak

  CONTACT

  Tel: 0479  87  09  22
  Email: info@driesadvocaten.be
  ————————
  Biezenstraat 8

  2250 Olen
  ————————
  Ridder Walter Van Havrelaan 304/1
  2900 Schoten